Μαλακώνουν το λαιμό. • Έχουν ήπια αντισηπτική και αντιοξειδωτική δράση. • Περιέχουν βιταμίνη C η οποία ενισχύει τον οργανισμό κατά τη διάρκεια του κρυολογήματος. • Κάθε παστίλια περιέχει το 20% της Συνιστώμενης Ημερήσιας Πρόσληψης (Σ.Η.Π) σε βιταμίνη C.
ΕΝΔΕΙΞΕΙΣ - ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ
Πονόλαιμος
ΧΡΗΣΗ
Υπερβολική κατανάλωση μπορεί να προκαλέσει υπακτική δράση
ΟΦΕΛΗ ΚΥΡΙΩΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΩΝ
Μέλι: Το μέλι είναι πλούσιο σε σάκχαρα, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία. • Έχει αντιοξειδωτικές, αντιμικροβιακές και αντιβιοτικές ιδιότητες. • Έχει ενυδατική, καταπραϋντική και μαλακτική δράση για το δέρμα και γενικά βελτιώνει την εμφάνιση του δέρματος. • Χρησιμοποιείται για τη θεραπεία του βήχα, της αναιμίας και των προβλημάτων του πεπτικού συστήματος. • Έχει καρδιοπροστατευτική και ηπατοπροστατευτική δράση. • Είναι γνωστό ότι διεγείρει την όρεξη. • Βοηθά στην ανάπτυξη των βρεφών και των παιδιών βελτιώνοντας την αφομοίωση του ασβεστίου και του μαγνησίου από τα οστά.
Θυμάρι: Το θυμάρι είναι ένα φυσικό τονωτικό για την μικροκυκλοφορία και έχει αντιμικροβιακές και αντισηπτικές ιδιότητες. • Γνωστό για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση αναπνευστικών προβλημάτων. • Ανακουφίζει από τα συμπτώματα της γρίπης και τους πονοκεφάλους. • Χρησιμοποιείται για τις αντισηπτικές και αντιβακτηριδιακές ιδιότητες καθώς επίσης για τη ρυθμιστική δράση του στην έκκριση σμήγματος στο δέρμα.
ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
Σιρόπι σορβιτόλης και μαλτιτόλης, πηκτικός παράγοντας: αραβικό κόμμι, εκχύλισμα θυμαριού (2,5%), βιταμίνη C, σταθεροποιητής: γλυκερίνη, μέλι (0,4%), γλυκαντικές ουσίες: σουκραλόζη και ακεσουλφάμη Κ, φυτικά έλαια και κερί μελισσών. Μεικτό βάρος (g)=70